Camp i storm 2

7. mai

I går startet vi med 30-40 centimeter nysnø, og vi måtte brøyte løype selv. Den første som gikk fikk gå uten pulk, siden det er supertungt å gå i nysnø. Det var overskyet da vi startet, men utover dagen ble det fint vær og så varmt at vi kunne gå i bare ullskjorta. Men fordi vi måtte tråkke sporet selv, gikk vi ikke så langt som planlagt. Men de 32 kilometrene vi la bak oss, var likevel veldig bra. Vi gikk til klokka var mellom 20 og 21 på kvelden for vi ga oss.

Men da vi skulle sette opp teltene våre for natta, blåste det opp så kraftig at vi hadde store problemer med å få dem opp. Vi måtte jobbe i team for å greie det. I tillegg måtte vi bygge murer for å beskytte teltene mot vinden.

Vinden blåste like sterkt gjennom hele natta, og da vi våknet i dag tidlig måtte vi stramme bardunene og bygge nye murer. Nå er klokka 12 her og vinden har løyet såpass mye at vi begynner å gå klokka 14. hvis alt går etter planen nå, så er dette vår siste ordinære dag på isen.

I morgen starter vi på brefallet, og vi har ringt til båttransporten vår i Isortoq som skal hente oss i morgen ettermiddag.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende