En tåkete dag6. mai

Hei alle!

I dag er det forhåpentligvis den siste dagen på innlandsisen. Nå begynner vi virkelig å se slutten på eventyret…

Selv om vi har hatt to dager i tett snøvær, går vi kjempelange etapper hver dag. For to dager siden var det oppholdsvær og fint, og vi gikk 37,5 kilometer. I går gikk vi bare en kilometer mindre, selv om været hadde slått helt om. Men nå lengter vi så mye hjem til familie og venner, at vi går laaange etapper på ren vilje.

For det er tungt å gå i nysnøen. Den som går først og brøyter løyper for alle de andre, får gå med kun en pulk siden det er ekstra tungt å gå først i sånt vær. Det er kystklimaet som møter oss mer og mer nå, så temperaturene er ikke mer enn mellom 8 og 10 minusgrader.

Nå som vi går i tett snøvær og ikke har så gode muligheter til å snakke sammen, begynner tankene å komme om det vi har opplevd og at det snart nærmer seg slutten på en fantastisk tur.
Vi har vondter over alt – i knærne, under føttene, i ryggen og armene. Men det er ikke lenge til vi ser fjellene på Øst-Grønland, og det driver oss hele tiden videre. Det og ønsket om å komme hjem til vår og sommer i Norge.

Hvis alt går etter planen, flyr vi ut 8. mai og er hjemme i Norge 12. mai. Derfor gir vi alt vi har mot slutten av turen, for ingen ting skal stoppe oss nå.

See you soon! : )

Tips oss hvis dette innlegget er upassende