Bildet er tatt under en tidligere tur over Grønland

Bildet er tatt under en tidligere tur over Grønland

29. april

Nå har vi ligget i ro siden i natt ved 02-tiden. Stormen har vært foran oss, bak oss og ved siden av oss i omkring seksten timer…
I går var vi værfaste til ved 16-tiden på ettermiddagen, men ved 17-tiden var vi klare til å begynne å gå igjen. Siden vi hadde tapt så mye tid bare fortsatte vi å gå selv om sola gikk ned og det ble mørkt rundt oss. Det var en helt magisk opplevelse! Ikke minst fordi vi hadde med oss et bursdagsbarn på turen : )

Klokka 12 i natt sang vi bursdagssangen for Caroline. Vår bursdagsgave til henne var at vi stoppet å gå etter ni økter. Etter planen skulle vi ha gått tolv økter. Vi klarte likevel å gå 22,3 kilometer, og er veldig fornøyde med det.

Nå som terrenget er flatere og pulkene lettere, har vi begynt å gå lengre økter. Noe som igjen fører til at vi legger flere og flere kilometer bak oss. Nå er det omkring tretti kilometer igjen til vi er halvveis på turen. Når vi passerer det høyeste punktet vil det bli enda lettere for å gå, noe alle gleder seg til.

I morges var vi i kontakt med Rune Gjeldnes , vår kontaktperson i Norge, og det danske meteorologiske instituttet. Beskjeden fra begge stedene er at det kommer inn et høytrykk over Midt-Grønland og at vinden vil løye og temperaturen stige.

Ved 04-tiden natt til lørdag starter vi derfor forberedelsene til en ny økt. Det er mulig vi får litt snøvær, men vi håper på sol og litt høyere temperaturer enn vi har hatt til nå.
Det begynner å merkes at vi har gått langt, flere har små- vondter som vi følger med på. Vi holder nøye oppsyn med et par knær, flere gnagsår behandles etter alle kunstens regler og noen har vært kvalme. Men det er helt vanlig på en slik tur, så det er heldigvis ingen alvorlige skader.

De som sender hilsener i dag er:

Vegard som hilser til Andrea og Sebastian som skal konfirmeres i morgen, lørdag.

Rune hilser til Erlend, Håvard pluss venner og kolleger og sier at alt er bare bra

Ola hilser til hele familien

Caroline har fått overbrakt bursdagshilsener som dere har sendt henne via bloggen, og takker så mye!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende