DSC_0130 - CopySøndag 16. januar, Masai Mara

Tom: “Nå sitter vi rundt bålet og stirrer inn i flammene, samtidig som vi fordøyer inntrykkene fra i dag. Rundt oss, utenfor lyset fra bållyset, står det masaikrigere og passer på oss, slik at vi slipper å få besøk av noen av dyre som Torbjørn Egner synger om i sangen sin.  Forhåpentligvis holder de seg våkne i løpet av natta også..

Turen ut hit gikk med fly, og vi landet midt i dyrelivet. På og rundt flystripa var det en stor flokk med giraffer som hadde slått seg ned, og stemningen var stor da safarien startet på best mulig måte. Selve flyplassen bestod av ei landingsstripe av grus og gress og ei hytte med stråtak. Etter kort tid startet selve safarien, som foregår med biler, og i løpet av dagen har vi blant annet sett: elefanter, flodhest, ørn, bøfler, krokodiller, gazeller, gnu og så tror jeg også at vi så Timon og Pumba. Men vi har ikke sett Simba, altså løven. Den håper vi å få se i morgen. Det mest “ville” vi så i dag var kanskje da vi kjørte forbi tre geparder som gnafset i vei på en gnuunge.

Det har med andre ord vært en meget begivenhetsrik dag, og nå som vi sitter rundt bålet med masaiene så får vi også høre litt om historien og kulturen deres. Vi har fått servert god mat og drikke, og hvis noen skal på do, så må de ha med seg en av disse staute mennene for å passe på seg.

I morgen fortsetter safarien, så da blir det spennende å se om vi får øye på løvene, og Simba

Hilsen fra Tom, som hilser til Benedicte, Felix og Amanda.
Eivor ønsket å hilse til Frode og Håvard, Susanne og Sare. (Det ble litt feil sist)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende