Kili_dag4oppover_M

Illustrasjonsbilde: Copyright Lars Ebbesen

Torsdag 13. januar, Barafu hut 4600 moh.

Eivor: “Da er vi kommet fram til den siste campen før vi skal gjøre siste støt mot toppen i natt. Dagen i dag har vært en eneste lang og slak motbakke, med ei kneik helt på slutten.

Fra i går til i dag har vi desverre blitt to færre. Det var Nina som til slutt måtte bite i det sure eplet og returnere på grunn av høydesyke. Søsteren, Kitt, valgte da å snu sammen med henne selv om hun ikke hadde problemer selv.  Det er søskenkjærlighet det. Sammen med dem fulgte en av de lokale guidene og fire bærere, så da var de i beste hender. Jeg tenker Nina har det mye bedre allerede, nå som hun er nede ved foten av fjellet.

Monica, søsteren til Cecilie, har også slitt litt med høyden, men i dag var hun tilbake og i fin form igjen, og turen i dag har gått bra. De siste dagene har nok vært litt preget av at det har vært litt sykdom i gruppa, så i går kveld og i morges hadde vi en liten pep-talk der vi bestemte oss for å tenke positivt og ikke la oss prege for mye av at det har vært tungt de siste dagene. Høy lagmoral er viktig hvis man vil nå toppen, så i dag har vi gått og sunget litt, og alle har prøvd å tenke lyse, og ikke mørke tanker. Jeg må innrømme at i den siste motbakken så hadde jeg mer enn nok med å puste, så da var det ikke så mye synging, men det må være lov.

Nå er vi fryktelig spent på hvasom venter oss i natt. Ca kl elleve skal vi opp og gå igjen for å sette inn toppstøtet. I løpet av kvelden skal alle sammen pakke sekkene sine med alle de små tingene som kå være med, bl.a hodelykta. Forran oss venter en 8 timers lang marsj, delvis i mørket, mot toppen. Jeg håper det blir oppholdsvær slik at vi får sett soloppgangen. Magisk blir det nok uansett.

Jeg ønsker å hilse hjem til Fredrik, Susanne, Harald og Sara. I tillegg går det en stor hilsen til alle på Centrum vaksine i Stavanger. De andre hilser hjem og takker for alle hilsner på bloggen.*

Hilsen Eivor og resten av banden

Tips oss hvis dette innlegget er upassende