<b>Dag 6 – 25. august – Camp 5 – 4650 moh</b>

Nå er det rett før vi skal sette inn toppstøtet. Gruppa er etter vår mening i veldig god form og klar for toppstøtet i natt, etter at aklimatiseringen har gått veldig bra. Det er Tom og Pierre, også kalt “Pierre-Sixpack” som ringer inn dagens rapport. Når vi snakkes i morgen, så er det forhåpentligvis etter at alle har vært på toppen.

Hilsen Cecilie.
(Dagens blogg starter under bildet)

IMG_0374

Ja, da er det bare noen timer til vi setter igang med toppstøtet. Nå sitter vi alle her i campen og er litt spente på hvordan natta og morgenen skal bli, men vi føler oss i god form alle sammen.

Sist natt opplevde vi noe veldig overraskende og spesielt. Sandstorm på 4600 moh. Den kom utrolig fort, og var veldig kraftig, ja, såpass at alle måtte ut og etterstramme bardunene på teltene, så de ikke skulle fly av gårde (med oss inni :-) )

Turen opp hit i dag, brukte vi bl.a til å finpusse på diverse teknikker som er bra å bruke i høyden. Cecilie og Ryan har lært oss en ny gangart som vi kaller “Rest-step”. Den handler i stor grad om å hvile de store muskelgruppene annenhvert steg slik at vi ikke blir så fort sliten og holder ut lengre. Den andre teknikken handler om pusteteknikk, for å bli kvitt CO2. Så nå går vi her og hopper og hinker og puster og peser som hester alle mann :-) Men teknikkene fungerer utrolig bra, og vi kommer helt sikkert til å få bruk for dem de siste metrene opp mot toppen.

Nå har vi spist lunch og middag men noen timers mellomrom, og bare slappet av og forberedt oss på nattens marsj. Alle detaljene må være på plass, og alle må ha med seg de nødvendige tingene. Dette blir utrolig spennende.

For å oppsummere litt av det vi har gjort til nå så kan vi nevne at :
- Vi tilsammen har vi gått ca 60-65 km
- Vi har steget nesten 4 km, men gått like mye ned som opp, så i praksis kan du dobble høydemetrene vi har gått.
- Vi befinner oss neste dobbelt så høyt oppe som Galdhøpiggen
- vannet koker på ca 80 grader Celsius her oppe .

Selv om vi føler oss i god form så kjenner vi godt at vi er i høyden. Det blir nesten som om du blir litt bedre kjent med deg selv, ettersom du lærer å kjenne kroppen din på en ny måte. Men med de siste dagenes erfaringer,  og Cecilie og Ryans gode råd, så føler vi at vi er forberedt på det som venter oss i natt. Samtidig er det godt å vite at alle i gruppa unner de andre å nå toppen, så det er et utrolig bra samhold, og vi kommer til å backe opp hverandre på vei opp.

Tom ønsker å hilse til Hege, Didrik, Oda og Eirik. Spesielt til Eirik. Du kan se fram til høydeoppholdet i Ramsau senere i høst :-)

Pierre, ønsker å hilse til Marit og Vegard.

Margit sender en forsinket hilsen til  mor og far, bror og svigerinne og alle niesene og vennene sine.

Da snakkes vi igjen i morgen dere.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende