Patriot Hills, 23. januar, 2010

For en tur tilbake vi fikk! Nå er vi tilbake i Patriot Hills.

Etter fire timer i lufta landet først flyet på den improviserte flystripa vår, og vi fikk se folk igjen etter at vi forlot Sydpolen 1. januar. Det var to av sjefene for ALE som var med for å møte oss, og de hadde tatt med seg mat, mat ,mat!

Det var frukt og godis så mye vil ville ha, og vi følte oss utrolig heldig. Etter at vi hadde pakket utstyret vårt inn i flyet, tok piloten oss med på en tur jeg ikke vil glemme. Vi fløy oppover Axel Heibergbreen, nede mellom fjellene ,og kunne se der vi hadde kommet ned noen dager før. Denne flyturen ble helt spektakulær ,og vi fikk se både fjellene og breen på nært hold.

Etter ca 4 timer var vi tilbake der vi startet, i Patriot Hills, hvor alle de andre ekspedisjonene også var samlet. I løpet av sesongen har det vært mye folk her nede. Noen har gått på ski, andre har vært og klatret på fjellene her nede, men nå er mange av dem samlet her i PH og venter på å bli flydd ut.

Da vi landet var det dekket til fest i et av de store teltene, og der ble det fest skal jeg love dere. Det var mer frukt og vi fikk ei champagneflaske hver før vi inntok en bedre tre-retters middag. Vi delte selvfølgelig champagnen med de andre, men kjente allikevel effekten av boblene ganske raskt.

Nå er vi tilbake i teltet og slapper av. Vi, som alle andre, venter på at det skal bli godt nok vær til at det store flyet kan ta av. Det er en Ilyushin som skal ta oss ut, og det er så stort at alle forhold må være optimale. Vinden må ikke være for sterk, og må komme fra rett vinkel. Skydekket kan ikke være for lavt, slik at det er god sikt. Det kan ikke ligge snø på rullebanen, så brøytebilene har jobbet på spreng de siste timene. Men summen av faktorer er fortsatt ikke på vår side, så her ligger vi og venter.

Så da gjenstår det å se hvor lang tid det tar før vi kommer oss herfra.

C & R

Tips oss hvis dette innlegget er upassende