Rossbarieren, 22. januar, 2010

For ikke lenge siden fikk vi melding fra Patriot Hills om at flyet var på vei. Helt siden vi kom hit i går har vi ventet på den meldinga, og nå kom den endelig. Været i Patriot Hills har ikke vært helt topp, så det var egentlig litt spennende hvor lang tid det kom til å gå før flyet kom. Vi kunne godt ha blitt liggende her å vente flere dager hvis været ikke hadde blitt bedre der på andre siden.

Nå da flyet er på vei, må vi ut og lage flystripe. På forhånd har vi sjekket underlaget etter alle kunstens regler. Vi har hoppet opp og ned på snøen for å måle gjennomslagsdybde, sluppet spade ned og sett hvor langt bladet har gått ned i snøen og tatt en del andre “snøtetthetsprøver”. Alt skal nå være i skjønneste orden og vi har rapportert våre målinger til både piloter og de som opererer basen på PH. Det eneste som gjenstår er egenlig å lage flystripa, som skal være 1,5 km lang !! Vi slipper heldigvis å tråkke til, eller måke. Det eneste vi må gjøre er å markere den, så nå skal vi ut og legge fra oss røde sekker, jakker, klær og andre gjenstander med skarpe frager i en rett stripe, slik at pilotene kan se hvor de kan lande. Håper alt går bra..

Da ble ikke oppholdet her på barieren så lenge som vi hadde fryktet, så da må vi bare komme oss ut og sette i gang og jobbe igjen :-)

Hilsen

Ground-crewet.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende