Rossbarrieren, Torsdag 21. januar, 2010 – Dag 70

finishSå var det hele over. Etter 70 dager i isødet står vi med tårer i øynene og tenker tilbake på en helt fantastisk tur.
Selv om det har vært tøfft fysisk, og vi har hatt en del harde tak, så er det først og fremst den sammenhengende enormt, flotte naturopplevelsen som en slik tur gir som sitter igjen.

Da klokka var 14 her (18 norsk tid) hadde vi kommet et godt stykke ut på denne isbarrieren, som omtales også  som “Shelfen” eller Ross Ice Shelf. For at vi skal kunne bli plukket opp av flyet så måtte vi komme oss langt nok ut, og i tillegg måtte vi være sikker på at vi var ute på havisen igjen. Det hadde jo vært kjedelig om vi hadde bommet med noen kilometer også, så vi tok i litt ekstra for å være på den sikre siden. I løpet av etermiddagen så har vi snaket med det som er av aviser og tv/radio-stasjoner, så kanskje noen av dere har hørt på? Det er jo utrolig kjekt å vite at så mange har fulgt med oss, og satt pris på at vi har formidlet inntrykk, opplevelser og følelser under veis. Tusen takk til alle sammen. Jeg gleder meg til å komme hjem for å kunne lese alle kommentarer osv.

Det føles litt vemodig å måtte ta farvell nå, så vi tenker å fortsete å blogge litt de neste dagene også. Turen er jo ikke helt ferdig selv om vi har nådd målet vårt. De som gidder å lese mer nå kan få vite litt om hva som skjer i etterkant av en slik tur også, så da snakkes vi igjen.

Cecilie og Ryan

Tips oss hvis dette innlegget er upassende