Titan Dome i Antarktis, fredag 8. januar, 2010 – Dag 57
Ja, nå er det faktisk ikke mulig å ikke skrive litt om været igjen. Selv om jeg vet at dere sliter med kalde dager hjemme i Norge også, så er det ikke så værst kaldt her nede også. 45 minus og stiv kuling er veldig veldig kaldt når man regner effektive kuldegrader. Men når jeg tenker tilbake på dagen i dag så var det først og fremst sola som gjorde størst inntrykk.

Vi har hatt white out i flere dager nå, men midt på dagen i dag så forsvant plutselig tåka og skyene igjen og fram tittet sola med dobbel “halo”, som er store ringer rundt sola, Inne i haloen kunne vi til og meed se regnbuen. Det var så utrolig flott å se på at både Ryan og jeg ble målløs. Når vinden i tillegg danset med snøen mellom beina på oss så var det akkurat som å gå på et duvende hvitt teppe som bølget seg under beina på oss.

På grunn av kulda har vi gått med dunvester i hele dag, slik at så lenge vi holder oss i bevegelse så holder vi varmen. Og beveget oss har vi gjort. Det går fortsatt slakt oppover og vi er på ca 3200 moh på 88.14. breddegrad. Vi klarte å legge 31,1 km bak oss så vi er godt fornøyd med progresjonen i vinden og kulda,

Da får dere nok en gang ha ei god helg hjemme på berget.
Cecilie

Tips oss hvis dette innlegget er upassende