Antarktis, 5. januar 2010 – Dag 54
“Det er i motgang det går oppover” heter det. Og det kan vi virkelig skrive under på. Her går det sakte men sikkert oppover og det føles ganske tungt. I tillegg til at det er fysisk tungt så er det også psykisk tungt nå. Det har snødde de siste tre dagene, og for dere som har fulgt med på denne turen så vet dere at dette gjør at alt går utrolig mye tyngre enn om det hadde vært gammel snø og is under pulkene.

I dag kom vi opp over 3000 moh og nermer oss Titan Dome for hvert steg vi tar. Det er nok effekten av været her oppe som gjør at alt føles mye tyngre nå. En av grunnene til at det er tungt psykisk nå er at vi også er sulten stort sett hele tiden. Vi tenker på mat, lager mat inne i hode og planlegger de mest fantastiske måltider til vi komemr hjem. Jeg fikk food prosessor og kokkekurs av svigermor til jul. Maskina står jo hjemme i Stavanger, men har allerede vært brukt masse i tankene mine, så planene er klare Sidsel og Jakob. Når jeg kommer hjem skal damene lage mat og svigerfar skal være prøvesmaker hvis han tør.

Til slutt vil jeg bare si noe til alle dere som har meldt interesse for turene til Kilimanjaro senere i år. Det er utrolig morro at så mange allerede har vist interesse. Når jeg kommer hjem i februar så vil dere høre fra meg personlig, men før det så vil dere motta litt generell informasjon fra “home base”. Jeg gleder meg allerede til varmen og jungelen på verdens vakreste fjelltur.

Hilsen Cecilie fra 88.46 S
PS: Til Isak Eilif. Jeg hørte at du hadde gått fire km på ski. Det er utrolig bra til å være fem år.
Kanskje du skal være med meg på skitur når du blir større? :-)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende