Bilde fra 90 grader syd

Antarktis, 4. januar, 2010 – Dag 53
Ja, det er slik det føles akkurat nå, som å være i bakvendtland. Etter å ha feiret nyttårsaften på Sydpolpunktet er vi i gang igjen. Fram til nå har vi gått sydover, men nå er det nordover som gjelder. Vi har fått vest på venstre side og øst på høyre hånd, så det har blitt litt omvendt kan du si.

Været de tre siste dagene har ikke vært så mye å skryte av, med delvis white out og ustabilt vær. Terrenget har nå gått over til å bli mer etappevis stigning der motbakkene kan føles litt tunge før de flater ut, men etter noen km så er det en ny tung motbakke, og slik kommer det til å fortsette opp mot toppen.

Det området vi går inn i nå føles litt som å bevege seg inn i løvens hule. Vi skal opp mot den såkalte Titan Dome, et område som ligger på ca 3100 moh, og skal være et av de kaldeste og mest ufyselige områdene her nede på grunn av høyden og vindene. Men vi tar en dag av gangen og foreløpig så ser det ikke så værst ut.

Etter at vi startet ut fra Sydpolen gikk vi 17 km den første dagen, 33 den neste og i går gikk vi 30,2. Hvis vi klarer å gå litt effektivt i dag så kan vi komme oss tilbake til 88-graden, men denne gangen på motsatt “side” av jordkloden.

Hjemme er dere kanskje i gang med å kaste ut jula og kvitte dere med juletrær som ryr og svibler som henger med hodet? Her kommer det til å være julestemning til siste dag av turen, men selvtegnet juletre på veggen. Det er det eneste grønne vi har her så vi kommer til å pynte treet enda mer etter hvert som dagene går.

Da snakkes vi igjen om et par dager, fra Titan Dome…

Cecilie

Tips oss hvis dette innlegget er upassende