Sydpolen -9 km, 30. desember, 2009 – Dag 48
Ja, nå ser vi altså Sydpolen i det fjerne. Vi har jo gått og ventet på at vi skulle se basen snart ettersom det er en ganske stor milepel på turen vår. Både Ryan og jeg ble litt stille og fikk en klump i halsen da vi så Sydpolbasen i det fjerne.

De siste tre dagene har vi tilbakelagt ca 96 km, så da når vi fram til polpunktet på selve nyttårsaften. Det blir en kort dag i morra med andre ord, ettersom vi bare har noen få km igjen. Vi må gå inn fra “rett side” ettersom det drives forskning her nede. De har en sektor inn mot polpunktet som er definert som skitten sektor, der alle møkkete polfarere kan komme gående inn uten å gjøre skade på sin vei.

Som dere skjønner så fungerer fellene igjen etter at de ble skrudd fast etter alle kunstens regler. Tanna mi er heller ikke noe problem. Turen fortsetter jo nordover igjen første nyttårsdag. Vi skal jo videre nordover enda noen hunder kilometer, så det blir deilig med en halv hviledag i morra. Dere hører fra meg igjen når vi er framme på polpunktet.

Cecilie

Tips oss hvis dette innlegget er upassende