Antarktis 18. desember, 2009 – Dag 36

Vi er godt inne på 86-graden, og for dere som har fulgt oss de siste dagene så vet dere at vi har ventet på “dette”. Det er ikke det at sastrugien er så enormt stor, men det er så enormt mye av det. Uansett hvor vi snur oss så ser vi en million snøskavler og snøtopper. Det finnes ikke et flatt område i mils omkrets, så vi føler virkelig at pulken er til stede 100% bak oss. Den lever litt sitt eget liv der den dingler fram og tilbake mellom bølgetoppene. På grunn av den framherskende vindretningen i dette ormådet går skavlene litt på tvers av vår retning, så vi går og balanserer så godt vi kan fra skavel til skavel.

Men, det går allikevel ikke så verst altså. I går gikk vi 27, 3 og dagen før var vi på 30-tallet, så vi er godt fornøyd. Jeg må bare nevne at her forleden hadde vi 31, 7 km, som er turens beste så langt, men det var før vi kom inn i sastrugihavet. Det som er positivt oppi dette er at det ikke blir så monotont. Du har liksom noe å ta deg til hele tiden, så nå føles det som om dagene går raskere. (PS. Bildet er tatt på sist tur til Sydpolen, men det er slik det er her nå)

Når vi starter å gå om morgenen så står sola lavt i øst. I løpet av dagen smyger den seg opp høyt bak oss og kaster lys på snø-bølgetoppene slik at de blir helt hvite. Men når klokka blir 14 så blir toppene helt mørke fordi sola kaster lys på motsatt side av det vi ser. På denne måten kan du si at landskapet forandrer seg hele tiden ettersom lyset er så forskjellig.

I går hadde vi den verste vinden så langt på turen. Det blåste tre ullgensere. Med det så mener jeg at vi måtte ha på oss tre av de tykke, gode Devold-skjortene våre for å holde varmen. På grunn av vinden måtte vi også ta på oss ansiktsmaskene for ikke å forfryse nese og kinn. I dag er det heldigvis ikke så stormfullt, så da holder det kanskje med ei ulltrøye i dag.

Hjemme i Norge er dere vel i full gang med julegavekjøp og forberedelser før neste uke. Jeg var ferdig i midten av november jeg, så jeg misunner ingen av dere der. Det gleder meg stort å høre at boka mi, “Til Rolf”, går som varmt hvetebrød, så hvis du lurer på hva du skal kjøpe så har du et gratis julegavetips fra meg også.

Da får dere kose dere med fredag og helg og julestri. Vi skal fortsette ferden mot Sydpolen før vi fortsetter videre. Tenker på mange av dere og takk så mye for alle hilsner. Det varmer her nede i kulden.

Hilsen
Cecilie med rød nese. :-)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende