Antarktis, 14. desember, 2009 – Dag 32
I dag var det nøyaktig 98 år siden Amundsen & co stod på polpunktet, ca fire grader lengre syd. Det var altså i 1911, og det er ganske utrolig å tenke på at det snart er 100 år siden, og hvilken utrolig utvikling det har vært på utstyrsfronten siden den gang. Det er jo derfor vi kan være her vi er i dag, på denne måten, med vår to pulker og et telt. I dag har vi markert dagen med en hviledag. Det synes vi at vi har fortjent etter at vi i løpet av de siste tre dagene har gått, 30,3 – 30,6 og 30,7 km. Posisjonen vår er 85.57 Syd 53.17 Vest og vi vet at fra 86-graden så starter sansynligvis det verste sastrugiområdet. Det er her vi regner med å møte monstrene på to meter. (Se forrige blogg hvis du ikke skjønner hva jeg snakker om)

I tillegg til å markere Amundesen & co, så har vi feiret tvillingene til Lars, Eira og Noa. De ble faktisk født sist jeg var her, i 2005, og det er rart å tenke på at de har blitt fire år gammel. Lars Ebbesen, som er en av våre gode støttespillere og rådgivere, var jo selv her nede i 1994 sammen med bl.a Cato Zahl Pedersen, og vi følger ca samme rute som Lars & co og har fått mange gode råd både før og under veis. Takk Lars! Vi heiste flagget for deg og familien i dag. (Bildet er tatt på Grønland i vår)

I dag vil vi også sende varme hilsner til noen fantastisk flinke gutter på Bergans. Johannes, Terje og Christian, som jobber på “Hardwareavdelingen”, er de som har bygget det røde huset vårt denne gangen. Altså jeg snakker selvfølgelig om det nye teltet vårt. Det fungerer helt utmerket og holder det dere lovte og mer til. “Takk for deet”.

Det er faktisk ikke noe problem å få en slik dag til å gå. For det første slappet vi selvfølgelig av, men i tillegg har vi tatt med oss en del spill og bøker som vi har kost oss med. Midt på dagen måtte vi ut å få litt frisk luft, så da ble det “sisten for to” mellom sastrugien rundt teltet.

Jeg har jo nevnt tidliger at det blir tid til mye tenking, og de siste dagene har jeg bestemt meg for at jeg vil til Afrika i august/september. Jeg har utrolig lyst tilbake til Kilimanjaro. Det er fem år siden jeg var der for første gang, men nå vil jeg gjerne ha med meg en gjeng, så hvis du går med en liten Afrikadrøm og har lyst til å være med på toppen av Afrika, så må du gjerne bli med. Det vil bli lagt ut litt informasjon om turen på hjemmesiden min i løpet av de nermeste dagene så se der hvis du vil være med.

Da skal vi sove godt en natt til før vi gir oss i kast med 86-graden i morra.

God natt fra Cecilie

Tips oss hvis dette innlegget er upassende