Antarktis, 2. desember, 2009 – Dag 20 
Fra nå av skal vi gå rett syd til vi er på polpunktet. Nå ligger siste rest av Forestal Range, med Pensacola mountains og Neptune Mountains bak oss. I tillegg har vi kommet oss forbi områdene med sprekker slik at vi kan begynne å gå i rett linje sørover.

I løpet av de siste to dagene har vi steget ytterligere 500 meter og i dag har det vært skikkelig berg og dalbane. Det har gått vekselsvis opp og ned, selv om vi alt i alt har steget i løpet av dagen. I den bratteste motbakken kjente jeg virkelig at pulken fortsatt veier mer enn 100 kg, så nå skal det bli deilig med mindre kuppert terreng framover, selv om skavlene og sastrugien vil gi oss utfrodringer videre.

Da vi våknet i dag var det en del vind. Jeg er ikke så flink til å huske de forslkellige vindstyrkene og hva som er grensen for kuling og storm osv, så vi har laget vårt eget system. Når det blåser så høres det ut som det er hunder som står utenfor teltet og uler. På en skala fra en til ti, var det tre ulende hunder utenfor teltet i dag morges. Nå har alle hundene løpt sin vei, og jeg tror det skyldes at vi ligger i le av fjellene her vi har slått leir. Men det ligger et værskifte i luften så det kommer sansynligvis til å begynne å snø om ikke så lenge. Til å være Antarktis så er det veldig sjeldent, selv om det kan høres rart ut. Husk at Antarktis er det tørreste kontinentet på jorda, altså det er her nede det faller minst nedbør i hele verden, så at det snør hører med til sjeldenhetene.

De siste dagene har jeg hatt litt problemer med noen tær, og jeg klarte ikke å finne ut av hva det var. I går fant jeg ut at det var en liten søm på sokkene som hadde ligget og irritert lilletåa, og etter at jeg fikk klippet bort denne sømmen så ble alt mye bedre. Nå gjør det ikke vondt på samme måte lengre, og i dag la vi 26,6 km bak oss, og det er vi veldig fornøyd med. Vi har økt lengden på øktene fra 30 til 35 minutter nå, og i løpet av neste uke skal vi kanskje øke til 40 min pr. økt. For hvert 5-min vil legger til hver økt, så øker vi dagens effektive skigåing med en time (12 økter x 5 min = 60 min)

For de som følger med på “kartet” så ligger vi nå i posisjon: 83.19.265 S 52.09.066 W.
Skal prøve å legge ut neste rapport på søndag, så god helg alle sammen.

Cecilie

Tips oss hvis dette innlegget er upassende