Havisen, 22. november, 2009 – Dag 10

I dag har vi hatt en halv hviledag, som betyr at vi kun gikk ca fire timer. På den tiden klarte vi å komme oss 11,8 km av gårde, noe som er helt ok på dette føret. Når jeg sier borrelås-føre, er det bare slik det føles å gå nå, så det har ikke blitt noe enklere de siste dagene. Men etter at vi slo opp teltet i dag så har det begynt å blåse, og hvis vi er heldig så fyker kanskje noe av snøen bort i løpet av de neste dagene. Vi brukte litt av dagen til å fikse og reparere noe av utstyret som slites hardt. Å fikse og reparere er på en måte en kontinuerlig prosess, og hører etter hvert med til de daglige gjøremålene. Resten av tiden har vi sovet og slappet skikkelig av, som dere jo også kan se av bildet :-)

De siste to dagene har vi hatt sol og vindstille, noe som i seg selv er deilig, men det har ført til at det har dannet seg et tynt skarelag oppå snøen. Når vi går, så veksler vi mellom å gå oppå dette skarelaget og å bryte gjennom. Alle som har prøvd dette vet at det suger kreftene ut av deg, og vi føler at vi har måttet gi alt for å komme oss framover. For å få bedre feste måtte vi også bytte fra halvfeller til helfeller forleden dag, men da sitter i alle fall skia i snøen når du drar deg framover, selv om det blir litt tyngre å gå på skiene. Vi håper at vi kan bytte tilbake igjen om ikke så alt for lenge.

Til alle dere som følger med på bloggen min vil jeg bare si at jeg synes det er utrolig morro å høre at noen følger med oss. Det er veldig koselig med alle de hyggelige tilbakemeldingene både fra venner og kjente, men også fra alle dere som jeg ikke kjenner. Stå på videre dere også.

Hilsen Cecilie, fra ca 80 grader syd.
PS: Minner om at hvis noen vil følge Ryan sin blogg, som er på engelsk, så ligger den på www.RyanWaters.net

Tips oss hvis dette innlegget er upassende