Havisen sør for Berkner Island, 19. november, 2009 – Dag 7
Det er utrolige tøffe forhold akkurat nå. Vi har hatt flatt lys (white out) og mer snø de siste dagene. Nå har vi kommet ut på havisen, og vi hadde forventet at det skulle bli litt enklere forhold da vi forlot selve Berkner Island, men forholdene har blitt verre. Å dra pulk i nysnø er fryktelig tungt, og under den siste økta i dag var det egentlig jeg som skulle gå først og tråkke spor, men vi ble enig om at det var bedre at Ryan gjorde det, selv om han også var sliten.

Vi befinner oss på ca 100 moh selv om vi nå går på havis. Her er isen flere hundre meter tykk og vi befinner oss altså ca 100 meter over det som ville vært vannspeilet hvis det ikke hadde ligget is her. Men det gjør det jo heldigvis. Isen stiger gradvis innover mot kontinentet, ca 25-30 meter pr dag, så det er slak, slak motbakke, og det gjør det ikke enklere.

Turen er fortsatt bare litt under en uke lang og vi er ved godt mot selv om det butter litt imot. Vi må bare tenke på at vi er her nå, vi er veldig heldige som kan være på tur, og selv om vi har et mål, så kan vi ikke ha det for travelt. Vi må kose oss i øyeblikket, og det gjør vi.

Hilsen Cecilie, fra teltet, torsdag kveld :-)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende