Berkner Island, 17. november, 2009 – Dag 5.

Vi er fortsatt på Berkner Island, og regner med at vi kommer til å være på selve øya et par dager til før vi begir oss ut på havisen, på vei inn mot kontinentet. I dag har det vært kjempetungt og vi følte at vi måtte ta ut det vi hadde av krefter for å gjøre 18 km på de åtte timene vi var under veis. Det har falt litt nysnø og da blir det ekstra tungt å dra pulkene. Snøen føles som lim mellom pulken og underlaget, men selv om det er fysisk tungt så er vi ved godt mot.

I dag satte jeg iPoden min på mix. Før vi dro har jeg lastet opp både musikk, lydbøker og fuglelyder. Jeg skal prøve å lære enda litt mer om fugler og kvitringen deres, så jeg har med egen bok der det fulgte med fuglekvitter på cd. I dag fikk jeg en salig blanding av kvitring, musikk og løsrevne avsnitt fra midt inne i ei lydbok, så etter hver slo jeg av mix og satte over på Bob Dylan. Det var kjempebra.

Ha en fin dag hjemme i Norge
Cecilie

PS: For at det ikke skal oppstå misforståelser angående bloggen til Cecilie.
Cecilie og Ryan har med seg en del komunikasjonsutstyr til Antarktis, bl.a satellittelefon og en PDA som de kan laste opp bilder og enkel tekst med. I tillegg til teksten som de sender ringer Cecilie hjem til oss her i Norge. Etter at vi har snakket sammen skriver vi bloggen for henne, i jeg-form. En del av de spørsmålene som kommer inn skal vi prøve å svare på, men det vil være vanskelig at Cecilie svarer på alle disse personlig. Noen spørsmål prøver vi å svare på gjennom selve bloggen, mens andre vil vi svare på utenom, slik at dere ser hvor svaret kommer fra.

Teltet de bruker er en ny Bergansmodell som ikke er å få kjøpt enda. Det er under utvikling og vil komme på markedet etter hvert.

Hilsen “Homebase BS”

Tips oss hvis dette innlegget er upassende