Punta Arenas, 11. november, 2009
Da har vi vært i Punta Arenas, som ligger helt syd i Chile, i noen dager. Vi har brukt tiden til å få kontroll på alt utstyret og maten som vi skal ha med oss. I dag, onsdag, ble vi ferdig med pakkingen, og det var deilig å se at utstyret ble hentet og kjørt til flyplassen. Om ikke mange dager sitter vi på flyet inn til Antarktis igjen, hvis ikke været spiller oss et puss slik det gjorde i 2005. Ja, nå er det ganske nøyaktig fire år siden jeg var her sist sammen Rolf og PH. Den gangen skulle vi “bare” gå til Sydpolen, mens nå er målet å gå til Sydpolen og fortsette videre ut på den andre siden. Turen denne gangen skal starte på Berkner Island og gå via Sydpolpunktet og videre ned ut og ned Axel Heiberg-breen til iskanten, Ross Ice Shelf.

Ruta vår fra "Berkner iceland" til "Ross ice shelf"

Ruta vår

Det er Ryan Waters og jeg som utgjør teamet denne gangen. Ryan var tidligere i år med da vi gikk over Grønland (april-mai) og sammen skal vi tilbakelegge de ca 1900 km turen er. Planen er å være framme i slutten av januar, altså etter ca 75-80 dager.

Underveis vil vi oppdatere bloggene våre med dagsrapporter og bilder, kanskje ikke hver dag, men flere ganger i uken. Vi håper mange vil være med oss på tur denne gangen også, og så skal vi være flinke til å fortelle hvordan vi har det og hva som skjer, selv om det nok vil bli litt monotont innimellom. Vi gleder oss enormt, og en ting som er sikkert i år; det blir “Hvit Jul” :-)

Hilsen Cecilie Skog

Tips oss hvis dette innlegget er upassende