Base camp 23.juli

Det blir mye snakk om været nå, men det er jo stort sett det som betyr noe når man er på K2. Det var været som satte en stopper for oss i 2005 og det er som regel det som hindrer ekspedisjoner fra å nå toppen av fjellet. Det er litt varierende værmeldinger for dette området nå, men nå ser det ut til at det skal snø i to-tre dager til og så skal det komme jetvinder som blåser fjellet rent etter det. Akurat nå ser det ut til at vi kan få et værvindu på fire til fem dager i slutten av juli, og hvis det skjer er vi klar. Nå forbereder vi oss på å gjøre et toppstøt i slutten av måneden, men det gjenstår å se om det blir noe av, for det skifter fort.

Skred fra K2

Som dere skjønner så er vi stort sett ferdig akklimatisert og ligger bare og venter på at fjellet skal la oss komme opp på det. Denne ventingen har vi etter hvert blitt vant til og siden vi har vært med på dette før så legger vi ikke alt for mye optimisme i det nå. Vi kommer tilbake med en oppdatert værmedling om noen dager, så får vi se om stemningen har endret seg.

Bildet er fra da vi var her i 2005 og viser et av de utallige skredene som kommer ned fra fjellene rundt oss. Heldigvis finnes det sikre plasser, slik som det stedet der BC ligger.

K2-gjengen

Tips oss hvis dette innlegget er upassende