Base camp 18. juli

På tross av dårlige værmeldinger, med varsel om mye vind i høyden bestemte Rolf og jeg oss for å ta en tur opp i C1 for et par dager siden. Det så ikke så dårlig ut som værmeldingen ville ha det til, og vi  planla å overnatte i C1 slik at Rolf kunne få akklimatisert seg på lik linje med oss. Vi hadde ikke noen forhåpninger om å komme lengre opp pga jetvindene oppe i høyden, men da vi våknet opp i C1 dagen etter, så var været mye bedre enn forventet. Vi satte oss som mål å prøve å komme oss opp til C2 for å vurdere videre derfra.

Og for en dag det ble! Vi hadde utsikt til alle fjellene rundt og vær og vind var som den fineste sommerdag hjemme i Norge. Det er kanskje en av de flotteste dagene jeg har hatt her nede og da vi kom opp i C2 kunne vi fortsette rolig oppover mot C3 med en del utstyr. C3 ligger på 7400 moh og ble en ny milepæl for oss.

På vei ned møtte vi Øystein og Lars i C1. De skulle sove der og planla å fortsette oppover dagen etter. Nå har været blitt dårligere igjen så vi forventer at de kommer ned til oss igjen uten å få mulighet til å gå lengre opp. Ny rapport om noen dager.

Hilsen gjengen på K2.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende